Regim gastrita: ce sa mananci si ce sa eviti

Diete gastrite. Blogul Obio

Gastrita: regim, dietă şi alimente recomandate

Dieta este considerată ca fiind esențială în rezolvarea hiperacidității gastrice. Trebuie precizat: dieta nu este sinonimă cu regimul alimentar strict; pacientul își modulează singur dieta, el fiind singurul în măsură să știe cu destulă precizie care sunt alimentele care îi provoacă suferința și care nu; nu există diete standard, cantitatea și calitatea alimentelor fiind individualizate.

diete gastrite nature cure pierdere în greutate recenzii

Intervenția specialistului se referă, în primul rând, la instruirea pacientului în legătură cu obiceiurile și disciplina alimentară: cele 3 prânzuri consistente vor fi înlocuite cu trei mese mai reduse cantitativ și în plus, gustări între mesele principale.

Alimente și produse care trebuie evitate de diete gastrite pacient cu hiperaciditate gastrică Lactatele cu conținut crescut de grăsimi lapte integral, smântâna, brânzeturile fermentate sau foarte condimentate ; Produsele de panificație cu un conținut crescut de grăsimi sau care conțin semințe sau fructe confiate; Fructe: sucuri concentrate de citrice, fructe diete gastrite Legume: roșii, castraveți, hrean și în unele cazuri ceapa și usturoiul, murături; Carne și semipreparate: carnea grasă, carnea diete gastrite, carnea condimentată, mezelurile, carnea de pește grasă foarte condimentată sau marinată; Ouăle prăjite; Grăsimi: sosuri grase și condimentate, supe concentrate; Dulciuri: toate dulciurile care conțin cantități mari de zahăr sau grăsimi; Băuturi: băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice, cafea și ceai în exces; Condimente: foarte picante piper, ardei iute, hrean, chili sau sosuri condimentate.

diete gastrite vreau sa slabesc repede 10 kg

Lactate: lapte și produse din lapte degresat caș, telemea, cașcaval ; Produse de panificație: pâine din cereale integrale fără semințe ; Fructe: banane, caise piersici, fructe preparate la cuptor; Legume: legume proaspete sau congelate, soteu, piureu sau supe de legume; Carnea: se poate consuma orice fel de carne fără grăsime și neprăjită; Ouă fierte, moi; Băuturi: orice fel de băuturi mai puțin cele care trebuie evitate.

Remedii fito-terapeutice pentru combaterea hiperacidității gastrice Sunt recomandate infuziile de lemn dulce, gălbenele, salcâm, stejar și răchitan. Rezultate foarte bune în scăderea acidității gastrice se obțin cu diete gastrite în părți egale de salcâm, talpa gâștii, sunătoare, coada calului și pătlagină sau cu diete gastrite plante cum ar fi zmeurul; 10 picături diete gastrite tinctură de rostopască, luate de câteva ori diete gastrite zi, scad hiperaciditatea gastrică și calmează crampele; zeama de varză conține mucilagii care constituie, prin vitamina U, un real pansament gastric un pahar dimineața.

Mulheres - Saúde: Gastrite e Úlcera (15/03/16)

Extractul natural de lucernă are acțiune alcalinizantă, neutralizând aciditatea gastrică, este laxativ și combate diareea severă. Sunt consemnate efecte rapide de scădere a hiperacidității gastrice în urma consumului de suc de cartofi, morcov, țelină și broccoli crud.

diete gastrite pierderea în greutate sfaturi în două luni

Info pacienti.