Resetare parola Joomla

Se mai intampla ca pentru site-urile pe care postam mai rar sa uitam parola de administrator. Joomla nu ofera un sistem de resetare a parolei pentru super user via email sau in alt mod. Dupa parerea mea e un lucru bun, dupa parerea altora e o mica bataie de cap.

Modificare com_search Joomla 1.7

Joomla 1.7 s-a dovedit in timp a fi un CMS pe care intradevar se poate construi aproape orice gen de site. Desi este un CMS OpenSource, la care se lucreaza intens din toate colturile lumii se pare ca pastreaza indiferent de versiune vechile inconveniente. Unul dintre acestea este limita de minim 3 si maxim 20 caractere pentru cautarile de pe site. Pentru a modifica aceasta limita trebuie sa modificati fisierele de mai jos cu valoarea minima si maxima dorita.

Download paralel - Joomla 1.5.x

Pentru a creste viteza de incarcare a unui site folosind platforma Joomla 1.5.x se pot utiliza o multitudine de "trucuri". Printre cele mai interesante se poate numara download-ul paralel al resurselor unui site. Am sa va explic in continuare cum puteti face acest lucru in cazul CMS-ului Joomla dar aceste informatii le puteti adapta dupa caz pentru site-uri concepute folosind alte CMS-uri sau chiar si pentru scripturi create custom.

Disable mootools.js and caption.js in Joomla 1.5.x


Mootools.js si caption.js sunt doua librarii javascript care sunt predominant folosite de catre panoul de administrare al Joomla. Majoritatea template-urilor existente nu le folosesc. Datorita dimensiunii acestor fisiere javascript, care este de aproximativ 75-80Kb, incetinesc viteza de incarcare a unui site. Pot exista anumite probleme cu module instalate ulterior dar acest lucru se intampla foarte rar.