MxHost recomanda webhosting SSD

Unul dintre factorii importanti atunci cand detineti un site web, pe langa un uptime cat mai mare, este si viteza de incarcare a paginilor. Daca prin utilizarea unui serviciu de web hosting din Romania s-a rezolvat in mare parte viteza de raspuns mai ramane si performanta serverului pe care este gazduit domeniul.

MxHost anunta la inceputul lunii ianuarie lansarea pachetele de gazduire web cu stocare SSD. Aceste tipuri de discuri sunt de pana la 100 de ori mai rapide decat hard-diskurile clasice in special la operatiile de  citire/scriere de date neliniare.

Pe langa utilizarea de SSD-uri serverele utilizate de MxHost sunt brand Supermicro . Ca si alte imbunatatirii la nivel software se utilizeaza web serverul LiteSpeed care conform testelor face de 7 ori mai rapida incarcarea pagilor statice. Astfel impreuna cu stocarea SSD care va imbunatatii incarcarea paginilor mari cu numar mare de accesari pe MySQL in special pagini cu continut dinamic ( bloguri, magazine online, ziare ), web server-ul va ajuta la incarcarea rapida a paginilor php statice.

Toti stiti ca un factor important al motorului de cautare Google este si viteza de incarcare a siteului pentru optimizarea SEO; astfel ca atunci cand alegeti un serviciu e gazduire e important de luat in calcul si acest amanunt.