Page rank 6 octombrie 2011 - Alarma falsa

Astazi, navigand pe internet, am observat ca toolbarul de la chrome nu mai afiseaza page rank-ul pentru aproape nici un site. Am incercat sa verific pe diferite site-uri de page rank check si rezultatul este de PR0 sau N/A pentru cam toate site-urile testate inclusiv google.ro. Oare sa fie un semn ca se face un mic update? 

Nici pe departe. Google a decis sa modifice un pic sistemul prin care face publice datele privind PR-ul site-urilor si observ pe site-urile din strainatate ca deja se vorbeste despre noua metoda de a determina PageRank-ul unui site. 

Google se pare ca nu a abandonat acest sistem si nici nu a decis inca sa il faca privat pentru a stopa micile afaceri cu vanzari de link-uri. Eu sincer prefer sa fie facute publice aceste date deoarece consider ca ajuta atat webmasterii cat si vizitatorii unor site-uri precum cele de e-commerce din al caror PageRank si Alexa Rank poti determina calitatea acelui site si iti ofera ca si cumparator potential o mica garantie ca nu este un site fantoma.

Acestea fiind spuse sper ca v-am linistit deocamdata ca nu se intampla nici un mare eveniment in ceea ce priveste PageRank-ul astazi.